Dubbelexpositie Adriaen van Ostade

Diane exposeert samen met collega kunstenaars in museum Møhlmann in Appingedam: Mijn Werk – Mijn Atelier.

Adriaen Van Ostade (1610-1685): Zijn Atelier – Zijn Werk
164 Hedendaagse Kunstenaars: Mijn Atelier – Mijn Werk

Rond 1642 maakte Adriaen Van Ostade een ets van een schilder in zijn atelier. In 2012 kocht Rob Møhlmann die ets op een veiling. Na de aankoop van een complete 17e-eeuwse wenteltrap – die op de trap in de ets leek – was het idee geboren om in het museum dat schildersatelier zoveel mogelijk met authentiek materiaal te reconstrueren. Ondertussen werd het werk van Van Ostade verzameld, o.a. 48 van 50 van zijn etsen. Ook de ruimte naast Van Ostades Atelier is omgetoverd tot een kleine expositieruimte voor zijn werk en Haarlemse tijdgenoten. Zijn Atelier – Zijn Werk.

Daarnaast nodigde Møhlmann 164 collega-kunstenaars uit, waaronder Diane Brodie, om mee te doen aan een hedendaags equivalent: Mijn Atelier – Mijn Werk.  Møhlmann maakte daarbij ‘Het Groot Atelierboek’, een 360 pagina’s tellende jubileumuitgave waarin van alle kunstenaars een werk én een atelierfoto zijn opgenomen, naast een inleiding over de ets van Adriaen van Ostade uit 1642 en veel meer wetenswaardigheden over ateliers van vroeger en van nu.

Naast de schitterende vaste collectie van het museum is deze bijzondere expositie te zien van 2 juli tot 24 september 2023.

Dubbelexpositie Adriaen van Ostade

2 juli – 24 september 2023

Museum Møhlmann

Westersingel 102-104

Appingedam

0596-682856

Openingstijden:

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.